Teade mürgisest klooripilvest põhjustas Tjumeni elanike seas paanika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tjumenile.
Vaade Tjumenile. Foto: SCANPIX

Venelasi tabas täna paanika, kui hädaolukordade ministeerium oli saatnud välja eksliku pressiteate, nagu oleks 55 inimest surnud kloori sissehingamise tagajärjel.

Täna pidasid Vene päästeteenistujad üleriigilisi õppusi, Tjumeni jaoks nägi stsenaarium ette  ulatuslikku kloorireostust, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Asjad läksid aga käest ära, kui Tjumeni hädaolukordade ministeeriumi pressiosakond saatis välja teate, et õnnetuse tagajärjel suri kolm töölist ja 52 tavainimest.  

Lisaks teatas pressiteade, et mürgine klooripilv on kiiresti üle kogu Tjumeni levimas. Uudise korjas kiiresti üles Vene riiklik uudisteagentuur RIA Novosti, kuid ka raadiojaam Ehho Moskvõ.

Ametnikel kulus oma vea mõistmiseks umbes viis minutit, seejärel saatsid nad välja õige pressiteate.

«See oli halvasti sõnastatud pressiteade,» sõnas AFPle telefonitsi üks Tjumeni hädateenistuse ametnik

Sotsiaalvõrgustikes hakkas valeteave kulutulena levima, Komsomolskaja Pravda kirjutas aga, et nende Tjumeni toimetus sattus murelike elanike kõnelaviini alla. «Keskpäevaks oli meile helistanud väga ohtralt paanikas kodanikke, kes uskusid, et Tjumenis on midagi kohutavat juhtunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles