Soome lennujaamas pannakse pagasit meelega valedele lennukitele

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi lennukid Helsingi Vantaa lennuväljal.
Finnairi lennukid Helsingi Vantaa lennuväljal. Foto: Reuters / Scanpix

Helsingi-Vantaa lennujaama tööd viimasel ajal häirinud pagasiuputus on Soome meedia andmetel vähemalt osaliselt tingitud mürgisest õhkkonnast lennujaama personali hulgas.


STT uudisteagentuuriga vestelnud töötajad tunnistavad, et pagasiosakonnas on mõned jätnud oma töö tegemata või teinud seda halvasti - isegi meelega, kirjutas

Helsingin Sanomat

.

«Osa teeb oma tööd korralikult, kuid osa teeb meelega seda, et kotid lähevad valesse kohta,» kommenteeris üks lennujaama töötaja. Ka lennujaama infoosakonnas tunnistatakse, et selliseid jutte liigub ringi küll, ehkki arvatavasti olevat need siiski üksikjuhtumid.

Kuigi kõige pingelisem on praegu olukord just pagasiga, peegelduvad probleemid kogu Vantaa lennujaama töös. Seetõttu jäävad lennud palju hiljaks ja pagas ei taha kuidagi reisijaile järele jõuda.

Kui meediale on kõrgeid kohvrimägesid vabandatud muu hulgas lumesajuga, siis vähemalt STT küsitletud töötajate sõnul on põhjused siiski mujal - töötülidest rikutud õhkkonnas. Keegi tüli osapooltest siiski avalikult teadlikku pagasi eksitamist ei kinnita.

Soome suurima õhuvärava probleemid algasid sügisel, kui vahetati konkursi korras välja turvakontrolli teostav firma, millega muutusid vastaval personalil ka töötingimused. Novembri-detsembri vahetusel anti ka pagasikäitlemine uue ettevõtte hallata, millele järgnes juba nelja päeva pikkune ebaseaduslik streik.

Kohvriuputusest tulenev mainelangus on seda valusam, et alles novembris valisid reisijad Helsinki-Vantaa lennuvälja pagasiteeninduse Skytraxi uuringu kohaselt maailma parimaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles