Norra lubas Islandit edasi toetada

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra lipp.
Norra lipp. Foto: SCANPIX

Norra jääb välisminister Jonas Gahr Støre sõnul kindlaks oma pakkumisele anda finantsraskustes Islandile laenu.


Støre kinnitas seda pärast kohtumist Islandi rahandusministri Steingrimur Sigfussoniga, kes käis Oslos arutamas olukorda, mis on kujunenud pärast seda, kui Islandi president ei kirjutanud alla nn Icesave'i seadusele, mille alusel pidi riik hakkama Suurbritanniale ja Hollandile tagasi maksma mitme miljardi euroni küündivat võlga.


Presidendi otsusel pannakse see küsimus referendumile, ent islandlaste avalik arvamus on praegu pigem võla tagasimaksmise vastu. Pärast seda otsust oli teiste seas ka Soome hoiatanud, et see võib seada kahtluse alal Põhjamaade edasise abi kitsikuses saareriigile. Sigfusson kohtus eile ka oma Norra kolleegiga.

Norra on koos teiste regiooni riikidega pakkunud Islandile pikaaegseid laene kokku 1,775 miljardi euro ulatuses, vastavalt kokkuleppele Rahvusvahelise Valuutafondiga (IMF), vahendas The Norway Post.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles