Hongkongi happerünnakus said kümned viga

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

30 inimest, nende seas mitu välisturisti, sai eile õhtul vigastada Hongkongi ühel populaarsemal jalakäijate kaubandustänaval, kui rahva sekka heideti avatud pudelid sööbiva happega.

Turistide ühes meelispaigas toime pandud rünnak oli juba kuues sellelaadne veidi enam kui aasta jooksul, vahendas AFP.

Temple Streeti ööturul Yau Ma Tei piirkonnas puhkenud paanikast sai politsei teate laupäeval kella poole kümne ajal õhtul.

Haiglasse viidi politsei pressiesindaja andmetel 19 meest ja 11 naist, nende seas oli üheksa turisti ja üks seitsmeaastane laps. Kõik nad said esmaabi ja lubati hiljem koju.

Sündmuspaigale saadeti suur hulk korravalvureid ja tuletõrjujaid ning õige pea tabati ühe kõrvalmaja katuselt ka arvatav kahtlusalune, kes on 30. eluaastates hiina mees.

BBC andmetel leiti tema juurest ka korgid, mis sobisid happepudelitega.

Politsei ei kinnitanud, kas kinni peetud meest seostatakse ka varasemate happerünnakutega, milles on viga saanud kokku üle saja inimese, ent seda võimalust uuritakse edasi.

2008. aasta lõpus alanud terrorilainega seoses pole seni kellelegi süüdistust esitatud, ehkki politsei on teinud korduvalt avalikke üleskutseid süüdlase või süüdlaste kohta info saamiseks, mille eest pakutakse tasuks 300 000 kohalikku dollarit (üle 420 000 krooni).

Kolm varasemat rünnakut pandi toime rahvarohkes Mong Koki kaubanduspiirkonnas, mis ei jää eilsest rünnakupaigast kaugele.

Detsembris sai kuus inimest vigastada kui pudel happega heideti Causeway Bay ostutänavale inimeste sekka, kes tähistasid Hongkongi jalgpallikoondise võitu Jaapani üle Ida-Aasia mängude finaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles