Soomes ründavad loomakaitsjad karusnahaärisid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise loomade vabastusrinde ALF logo.
Rahvusvahelise loomade vabastusrinde ALF logo. Foto: Wikipedia.org

Jyväskyla kesklinnas ründasid loomakaitsjad ühte karusnahakauplust, mille aknad lõhuti ning seintele maaliti punase värviga sõjakad loosungid, samas kui alles eelmisel nädalal süüdati põlema samasugune pood Turu linnas.

Politseile teatas juhtunust kohalik elanik, kes ärkas umbes kella kolme paiku öösel puhkenud

lärmi peale üles, vahendas Helsingin Sanomat.

Aktsioonis osalesid kaks tumedates rõivastes ja kapuutsjakkides naist ning kolm meesterahvast, ühel neist oli kaasas ka spordikott. Rünnaku alla langenud äri kuulus firmale Turkis Valtonen Oy.

Kaupluse terveksjäänud aknale olid loomakaitsjad jätnud nn loomade vabastusrindele viitava täheühendi EVR ja hoiatuse, et «sõda jätkub».

Korravalvurid tabasid samast piirkonnast mõne aja pärast 27-aastase mehe, kelle seotust juhtunuga uuritakse.

Eelmise nädala reedel tungisid loomakaitsjad ka ühte karusnahaärisse Turu linnas. Seal murti akna kaudu poodi sisse ning see süüdati põlema. Aknale maaliti ka tookord lühend EVR.

Loomade vabastusrinde toetusgrupp mõistis alles eile selle rünnaku hukka, sest leegid oleksid võinud levida ka ülemistel korrustel asuvatesse korteritesse.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles