Kim tunnistas puudujääke Põhja-Korea elus

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-il turul.
Kim Jong-il turul. Foto: Reuters / Scanpix

Põhja-Korea ajakirjanduses on ilmunud haruldased fotod riigi liidrist Kim Jong-il külastamas turgusid ja tööstusettevõtteid, kirjutab ajaleht USA Today. Ja seda pärast Kimi pretsedenditut avalikku tunnistust, et nende riik pole suutnud jõuda aktsepteeritava elustandardini.

Riiklik päevaleht Rodong Sinmun tsiteeris Kimi tõdemust, et kuigi nende riik on saanud poliitiliselt ja sõjaliselt tugevaks, jääb inimeste elukvaliteedis palju soovida.

Kim Jong-ili 1994. aastal surnud isa Kim Il-sung on selles diktatuuririigis nimetatud igaveseks presidendiks. Ja tema poeg öelnud nüüd kohaliku meedia teatel järgmist: «President on öelnud, et inimesed peaksid saama süüa valget riisi ja lihasuppi, kandma siidriideid ning elama kivikatuse all.»

«Kuid me ei ole suutnud seda eesmärki täita,» tunnistas Kim Jong-il. «Ma lahendan inimeste elatuse küsimuse kindlasti lühima võimaliku aja jooksul ning täidan presidendi viimase soovi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles