Egiptuse rongikatastroofis hukkusid kümned inimesed

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptlased reisirongi juures, mis rammis raudteeülesõidul ette jäänud autosid ning kokkupõrke tagajärjel paiskus rööbastelt väljad, tappes ja vigastades kümneid inimesi.
Egiptlased reisirongi juures, mis rammis raudteeülesõidul ette jäänud autosid ning kokkupõrke tagajärjel paiskus rööbastelt väljad, tappes ja vigastades kümneid inimesi. Foto: AP / Scanpix

Egiptuse põhjaosas juhtus täna ülitraagiliste tagajärgedega avarii, kui veoauto ei jäänud raudteeülesõidu eel pidama ning rammis eesseisvad sõidukid otse ette kiirelt lähenevale reisirongile.

Politsei teatel hukkus vähemalt 40 inimest ning veel 60 sai vigastada, vahendas AFP. Vedurile veeres esialgsetel andmetel ette neli autot ning ka üks buss. Anonüümseks jääda soovinud ametniku sõnul paiskusid kaks reisirongi vagunit kokkupõrke järel rööbastelt välja.

Vahemere rannikul asuvast Marsa Matruhi sadamalinnast vähem kui saja kilomeetri kaugusel ida pool juhtunud õnnetus on Egiptuses järjekordne liikluskatastroof, mille põhjuseks peetakse hoolimatust ning teede ja sõidukite halba seisundit.

2006. aasta augustis hukkus samal raudteel peaaegu 60 inimest, kui üks reisirong sõitis tagant otsa teisele, misjärel paiskusid vagunid samuti rööbastelt ja puhkes tulekahju.

2002. aasta veebruaris juhtus aga seni rängimate tagajärgedega avarii Egiptuse raudteel, kui üks reisija süütas pliiti kasutades terve rongi ning leekides hukkus vähemalt 361 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles