Leedu meenutab teletorni juures langenuid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuli 1991. aastal Vilniuses langenute mälestuseks.
Tuli 1991. aastal Vilniuses langenute mälestuseks. Foto: AFP / Scanpix

Täna austab Leedu kõige hiljutisemaid Nõukogude agressiooni ohvreid. 14 inimest, kes langesid 1991. aasta 13. jaanuaril Vilniuse teletorni kaitstes.

Uudistevõrgu ELTA teatel kõnelevad teletorni kaitsjate mälestusüritusel seimi spiiker Irena Degutiene, peapiiskop Sigitas Tamkevicius, 1991. aasta 13. jaanuaril teletorni juures hukkunud Apolinaras Juozas Povilaitise poeg Robertas Povilaitis, Leedu iseseisvusdeklaratsioonile alla kirjutanud Algirdas Patackas ning ajaloolane ja akadeemik Antanas Tyla.

Seimis peetavale koosviibimisele on kutsutud teletorni juures surnute pereliikmed ja neist sündmustest osa võtnud inimesed, president Dalia Grybauskaite, peaminister Andrius Kubilius, tähtsamad vaimulikud, Vilniuses resideeruvad suursaadikud, praeguse ja Leedu esimese taasiseseisvumise järgse valitsuse liikmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles