Kallas toetab kehaskannerite kasutuselevõttu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Millimeeterlaine ehk kehaskanneri tehtud pilt Suurbritannias Manchesteri lennujaamas.
Millimeeterlaine ehk kehaskanneri tehtud pilt Suurbritannias Manchesteri lennujaamas. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Komisjoni transpordivoliniku kandidaat Siim Kallas rõhutas Euroopa Parlamendi saadikute küsimustele vastates vajadust võtta lennujaamades kasutusele kehaskannerid.


Kallas rõhutas reisijate turvalisuse olulisust ning lisas, et  Euroopa Komisjon lõpetab peagi kehaskannereid puudutava uurimuse ning esitab selle siis Euroopa Parlamendile. Kallas lisas, et toetab Euroopa ühtset seisukohta kehaskannerite küsimuses.

Ülemöödunud aastal lükkas europarlament tagasi kava, mis nägi reisijatele ette valikuvõimaluse kehtestamist - läbikompamise asemel saanuks reisijad alates 2010. aastast valida ka vabatahtliku skaneerimise. Kallase sõnul esitab Euroopa Komisjon eelnõu kuu aja jooksul uuesti europarlamendile.

«Kehaskännerid pole imerohi. [...] Ei ole 100-protsendilist turvalisust,» ütles Kallas ja lisas, et kui lennujaam on viimane punkt kaitseahelas, siis peavad toimima arukad süsteemid ja kaitselahendus, et rünnakuid ära hoida. Kallase sõnul antakse uuringus ka vastus privaatsusküsimuste tundlikkuse kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles