Kallas: Euroopa ei peaks sõltuma ebakindlatest partneritest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas europarlamendi saadikute ees.
Siim Kallas europarlamendi saadikute ees. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Komisjoni transpordivoliniku kandidaat Siim Kallas rõhutas Euroopa Parlamendi saadikute küsimustele vastates vajadust vähendada euroliidu energiasõltuvust ebakindlatest partneritest.


Kallas nõustus energiajulgeoleku pärast muretseva europarlamendi saadiku mõttega, et Euroopa Liit sõltub liiga palju teiste riikide ja ebakindlate režiimide energiast.

«Euroopa ei peaks sõltuma ebakindlatest partneritest,» kinnitas Kallas ja tõi näiteks Vene-Ukraina gaasitülid, mille käigus on katkenud gaasivarustus ka Euroopa Liidu liikmesriikidesse.

Keskkonnakaitse temaatikal peatudes kinnitas Kallas, et biokütuse kõrval on ka hulk teisi võimalusi keskkonnasäästlikkuseks. Seejuures rõhutas Kallas raudtee- ja meretranspordi arendamist. Meresõiduakadeemia idee vajalikkust puudutava küsimuse kohta ütles Kallas, et see ei pruugi olla vajalik, sest on ka teisi asutusi, mis seda valdkonda katavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles