Juštšenko: Tõmošenko kandis raha maksuvabadesse piirkondadesse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisplakatitelt vaatavad vastu konkurendid Julia Tõmošenko ja Viktor Juštšenko.
Valimisplakatitelt vaatavad vastu konkurendid Julia Tõmošenko ja Viktor Juštšenko. Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Ukraina presidendi Viktor Juštšenko väitel andis Julia Tõmošenko Ukraina Ühtsete Energiasüsteemide direktori ametikohal töötades tollasele valitsusjuhile Pavlo Lazarenkole altkäemaksu sadade miljonite dollarite eest.


Juštšenko sõnul näitas uurimine, et Tõmošenko andis altkäemaksu mitu korda ja väga suures ulatuses, vahendab

UNIAN

.



Riigipea lisas, et Tõmošenko juhitud energiafirma kandis kuni miljard dollarit panka, mis asub Vaikses ookeanis Nauru saareriigis, kus elab vaid 11 000 inimest.

Lisaks sellele kandis energiafirma 402 miljonit dollarit Iiri meres Mani saarel asuvasse panka.

«Siinjuures aga näitab ta, et elab vareenikutest. Dnepropetrovskis asuv kohvik annab perele riided selga ja jalatsid jalga,» ütles Juštšenko sapiselt ja lisas, et Tõmošenkol pole korterit, krunti, suvilat. «Peaminister on bomž (kindla elukohata isik ehk kodutu, PM).»

Riigipea sõnul võib ukrainlaste kergemeelse käitumise korral valimistel sattuda võimule kõige paadunum kurjategija.

Lisaks sellele meenutas Juštšenko oma praeguse konkurendi Viktor Janukovitši vangistust, sest mees istus trellide taga mütsi varastamise eest.

«Siin pole tegemist ühe mütsiga, mille Janukovitš ära varastas. Kas teate, mitut rongi läheb vaja, et neid mutes vedada,» küsis Juštšenko.

Tõmošenkot on ka varem süüdistatud altkäemaksu andmises Lazarenkole, kuid ta on kõik tagasi lükanud ja öelnud, et süüdistuste taga on poliitiline motiiv.

Lazarenko istub Ühendriikide vanglas, kandes üheksa aasta pikkus karistust väljapressimiste ja rahapesu eest.

Tõmošenko väidetav osalus korruptsiooniskeemides kohtus kinnitust ei leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles