Ojuland: Kallas on suurepärane kandidaat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Erakogu

Eurosaadik Kristiina Ojuland leidis Siim Kallase kuulamise järel europarlamendis, et Siim Kallas on suurepärane kandidaat ning tema tänane esinemine ei andnud ühtegi põhjust selles kahelda.

«Siim Kallas andis hea ülevaate Euroopa Liidu transpordivaldkonna olulisematest väljakutsetest nagu ka põhimõtetest, millest ta lähtub nendega tegelemisel,» ütles Ojuland Postimees.ee’le.

Ojuland pidas oluliseks selgelt väljendatud kavatsust edendada liikmesriikide transpordivõrkude integreerimist ühtseks Euroopa Liidu transpordivõrguks, kus praegu esinevad silmatorkavad erisused uute ja vanade liikmesriikide vahel.

«Parim kandidaat Euroopa Komisjoni transpordivolinikuks on isik, kes oskab kasutada Euroopa Liidu pädevust ja vahendeid loomaks Euroopa Liidu kodanikele turvaline, keskkonnasõbralik ja laitmatult toimiv ühtne transpordisüsteem,» kirjeldas Ojuland.

«Ma olen enam kui kindel, et Siim Kallase visioon ulatub kaugemele kui järgmised viis aastat ja tema initsiatiivid on kantud just pikemaajalistest eesmärkidest. Ta rõhutas korduvalt soovi jätkata europarlamendiga ka edaspidi tihedat koostööd, mille siirusesse ma usun,» väitis Ojuland.

«Rail Baltica on hädavajalik Läänemere regiooni sidumiseks Kesk-Euroopaga ning meie transiidi konkurentsivõime tõstmiseks. Selle küsimuse tõstatamine praegu nurga alt, et on vaja Balti riikide valitsuste endi tugevamat initsiatiivi, oli vägagi hästi ajastatud,» hindas eurosaadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles