Kosmoseturistide sekka astub esmakordselt soomlane

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmosereise müüvad agendid ja VIP külalised uurivad SpaceShipTwo mudelit. Firma Virgin Galactic hakkab taolise õhulaevaga viima inimesi kosmosesse.
Kosmosereise müüvad agendid ja VIP külalised uurivad SpaceShipTwo mudelit. Firma Virgin Galactic hakkab taolise õhulaevaga viima inimesi kosmosesse. Foto: AFP / Scanpix

Turistidele mõeldud kosmosreise Soomes müüv Area esimese reisi müümisest Soome passi omaval inimesele.


«See inimene ei taha oma isiku avalikustamist. Ta ei luba avaldada isegi mitte seda, kas on mees või naine,» rääkis Areva pressiesindaja Mari Rouvi Ilta-Sanomatele.

Miljonär Richard Bransonile kuuluval Virgin Galacticu kosmoselaeval möödub tänavune aasta  testlendude tähe all.

Soomlase osalusel toimuv reis peaks leidma aset järgmisel aastal. «Soomlase stardinumber pole teada, kuid praeguse seisuga on neid reisi üle kogu maailma müüdud 315,» rääkis Rouvi.

Lennusõit maailmaruumis maksab 200 000 dollarit ehk 2,2 miljonit krooni ja kestab kaks tundi. Reisijad viibivad kaaluta olekus vaid mõni minut.

«Soomes on kosmosesõitude vastu tuntud elavat huvi ja inimestele on ka lepinguid saadetud, kuid nimesid neile kirjutatud pole. Põhiliselt on olnud tegemist meestega, kuid huviliste seas on olnud ka naisi,» jutustas Rouvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles