Vene föderatsiooninõukogu endine liige läheb trellide taha

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmõkkiat föderatsiooninõukogus esindanud Levon Tšahmahtšjan kohtust lahkumas.
Kalmõkkiat föderatsiooninõukogus esindanud Levon Tšahmahtšjan kohtust lahkumas. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Moskva linnakõhus mõistis kelmuses süüdi endise föderatsiooninõukogu liikme Levon Tšahmahtšjani ning saatis tolle karistuseks üheksaks aastaks vangi.

RIA Novosti teatel on ekspoliitikule määratud vabadusekaotus vaid pool aastat lühem, kui oli nõudnud prokurör. Kohtu otsuse kohaselt peab endine senaator karistust kandma üldise režiimiga koloonias.

Tšahmahtšjan mõisteti süüdi ametiseisundit kuritarvitades poolteise miljoni dollari omandamises pettuse teel ühelt suurelt lennukompaniilt väidetavalt maksudega seotud probleemide lahendamise eest.

 

Kalmõkkiast pärit endise föderatsiooninõukogu liikme kaasosaliseks kuriteos olid tema oma väimees, kes töötas riiklikku finantskontrolli teostavas palatis audiitori abina, ning ühe armeenlastega ettevõtluskoostööd edendava mittetulundusühingu pearaamatupidaja. Neid karistati vastavalt kaheksa ja seitsme aasta pikkuse vabadusekaotusega.

Kohus avalikustas vaid otsuse resolutiivosa, kuna protsessi materjalide hulgas oli ka salajasi dokumente.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles