Juštšenko: ma pole poliitikat kunagi armastanud

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievi lihapoe müüja eelistus saab selgeks riiulitevahelisele seinale kleebitud plakateid uurides.
Kiievi lihapoe müüja eelistus saab selgeks riiulitevahelisele seinale kleebitud plakateid uurides. Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina president Viktor Juštšenko tunnistas, et on eelkõige siiski finantsist ja tunneb poliitika suhtes vastumeelsust.


«Neil ametikohtadel, mis on mulle pakkunud elukutse, ma kordasin endale: Viktor, sa peaksid olema poliitikast eemal,» rääkis ta oma raamatu «K natsii» (Rahvale) presentatsioonil, vahendas

Interfax.

Juštšenko selgitas, et poliitikasse sattus ta asjaolude tõttu.

Praeguse riigi Viktor Juštšenko ennustuse järgi ootab peaministri ametikohta Julia Tõmošenkolt üle võtvat inimest ees suur töö aidata püsti purustatud riik.

«Peaministri ametikoht - see on Kolgata. Midagi sellist, mis tuleb kuu-kahe pärast, kui järgmine peaminister võtab Tõmošenkolt üle lõhutud maa. Seda isikut peab toetama 47 miljonit inimest. See on valitsusjuht, kes peab need Augeiase tallid ära puhastama,»

Juštšenko meenutas, et ka tema oli kunagi Ukraina peaminister, kuid tal polnud parteid, ajalehte, kirjastust ega kaevandust. «Ma olin selline valge vares,» lisas ta.

Ukrainlased valivad omale uue riigipea 17. jaanuaril 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles