Rasmussen kiitis Afganistani julgeolekujõude mässuliste tagasilöömise eest

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani sõdurid hoonet kindlustamas.
Afgaani sõdurid hoonet kindlustamas. Foto: NYT/SCANPIX

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen kiitis Afganistani politseid ja sõjaväge, kes suutsid täna edukalt vastu astuda Talibani rünnakule Kabulis, teatab uudistevõrk AFP.

«Ma kiidan Afganistani julgeolekujõude rolli eest, mida nad mängisid nende rünnakute tagasilöömises ja linnas korra taastamisel,» teatas Rasmussen. «Nende [rünnakute] toimepanijad näitasid selgelt oma sihtmärkide valikuga, et nende eesmärk on tagasi pöörata edu, mida Afganistan on saavutanud elatustaseme parandamisel ja parema tuleviku ehitamisel.»

«Nad näitasid ka oma täielikku austuse puudumist Afganistani kodanike elude vastu,» lisas Rasmussen.

Relvastatud Talibani võitlejad ja enesetaputerroristid ründasid täna Kabuli südalinna, tuues selle tänavatele tulevahetused ning tappes vähemalt viis inimest, kellest üks oli laps. 71 inimest sai vigastada. Võitlus käis kahes kaubanduskeskuses, kinos ja Afganistani pealinna ainsas viietärnihotellis.

Viimane nii tõsine Talibani mässuliste rünnak leidis Kabulis aset mullu veebruaris. Toona tungisid terroristid valitsushoonetesse ja tapsid vähemalt 26 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles