Klettenberg: Talibani operatsioon oli pikalt ette valmistatud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talibani võitlejad ründasid Kabuli.
Talibani võitlejad ründasid Kabuli. Foto: AFP / Scanpix

Lõuna-Afganistanis teenivad Eesti sõdurid hindavad tänast Talibani operatsiooni Kabulis kaua ette valmistatud ja hästi läbiviidud ettevõtmiseks.


«See ei ole midagi täiesti uut, aga kindlasti on tegemist väga pikaajaliselt ja hästi ette valmistatud talibipoolse operatsiooniga,» rääkis «Aktuaalsele kaamerale» Eesti kontingendi ülem Afganistanis kolonelleitnant Kajari Klettenberg, vahendas

ERR Uudised

.

Klettenbergi väitel pole Talibanil hetkel siiski võimu keskvalitsuse tõeliseks raputamiseks ja piisavate jõudude märkamatuks koondamiseks.

«Me ei saa eeldada, et Taliban paneks kokku mingeid suuremaid üksusi. Otseselt tsentraalvõimu või valitsusasutusi nad sisemiselt ei suuda kahjustada või ohustada selliselt, et nad päriselt seal midagi kahju teeksid, aga selles mõttes on ju eesmärk tegelikult saavutatud, et terve maailm praegu vaatab, mis Kabulis toimub,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles