Kõhnumistablette söönud naise maks ütles üles

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Soomes ütles üles kõhnumistablette söönud noore naise maks. Naise olukord oli nii raske, et ta tuli haiglasse viia.


Chili Burn nimeline kaalualandamispreparaat oli mõeldud kaheksa kuu pikkuseks perioodiks ning ostetud tavalisest kauplusest, vahendab Õhtuleht Soome lehte Iltalehti.

Kõhnumistablette tarbis naine nii, nagu oli juhendis ette kirjutatud, ent kui ta nahk kollakaks tõmbus, pöördus ta haiglasse.

Haiglas tehtud uuringute järel sai naine teada, et tabletid olid suurendanud maksaensüümide aktiivsust ja viinud selle liiga kõrgele tasemele.

Chili Burni tootja New Nordic Eesti esindaja Iiris Toots ütles Tarbija24.ee'le, et soomlanna üksikjuhtumit võetakse väga tõsiselt ning New Nordic tegeleb üksikasjade väljaselgitamisega.

Chili Burni põhitoimeaine on Tootsi sõnul rohelise tee ekstrakt. «See on maailmas enim kasutatud taimeekstrakt, mille ohutus on uuringutega tõestatud,» märkis ta.

Tootsi sõnul pole Chili Burni pakendil märgitud koguse annustamisel muretsemiseks põhjust. «Kui soovite mitut preparaati üheal ajal tarvitada, siis tuleb arstiga nõu pidada. Üksikjuhtumi põhjal järeldusi teha on ennatlik, kuid uurime kindlasti juhtumi üksikasju edasi,» lisas Toots.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles