Saudi võimud võitlevad naiste jõusaalidega

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeddah' naiskorvpallurid.
Jeddah' naiskorvpallurid. Foto: AFP / Scanpix

Jeddah' tervishoiuametnikud Saudi Araabias sulgesid seadusevastaselt tegutsenud naiste jõusaali, teatab uudistevõrk AFP. Haigla juures tegutsenud spordisaal oli üks väheseid kohti, kus saudi naised trenni said teha.

Kuigi kohalikud tervishoiuametnikud on korduvalt tunnistanud, et riigis laialt levinud südamehaigused ja suhkurtõbi on põhjustatud rahva kehvast toiduvalikust ja vähesest füüsilisest liikumisest, ei luba nad naiste jõusaalidel siiski tegutseda.

«Igaüks, kes rikub tervishoiuasutuse pidamise reegleid, saab karistada, sest see puudutab inimeste tervist,» oli Jeddah' tervishoiuametnik Muhammed Abdul Jawad resoluutne.

Saudi Araabias on lubatud vaid meestele mõeldud jõusaalid. Viimastel aastatel tekkinud põrandaaluste naistele mõeldud spordisaalide fenomen näitab aga, et ilmselt on ka neile nõudlus. Mullu sulgesid võimud mitu naiste jõusaali.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles