Miilits peksis ja vägistas ajakirjaniku surnuks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilitsad meeleavaldajat vahistamas.
Miilitsad meeleavaldajat vahistamas. Foto: Reuters / Scanpix

Täna suri Venemaal Siberis Tomski linna haiglas 47-aastane ajakirjanik, kes sattus hospitali pärast militsionäärilt kõvasti peksa saamist, teatab uudistevõrk AFP.

Ajakirjanik oli koomas 4. jaanuarist, kui ta toimetati sisemise verejooksuga haiglasse kainestusmajast, kus ta oli miilitsalt peksa saanud. Meedikute sõnul oli ta kainestusmajas ka harjavarrega vägistatud.

Kainestusmajja sattus ohver otse oma kodust. Nimelt kutsusid talle miilitsa naabrid, keda häiris ajakirjaniku kodust kostev vali muusika. Et ta aga seal ka üksi alkoholi tarbis, viis miilits ta kainestusmajja.

Ohvri nime pole siiani avalikustatud, küll aga on teada peksja oma. 26-aastane miilits Aleksei Mitajev istub selle eest praegu arestimajas ning süüdimõistmise korral võib teda oodata kuni kümneaastane vangistus. Mitajev on süü omaks võtnud, põhjendades vägivallatsemist isiklikus elus kogunenud stressiga.

Selle peksmise pärast on ameti maha pannud kolm Tomski juhtivat miilitsatöötajat ning suletud ka kainestusmaja.

Viimasel ajal on avalikkuse ette jõudnud veel mitmeid teateid vägivallatsevatest Vene miilitsatest. Selle kuu alguses arreteeriti Moskvas tänaval närvi läinud korravalvur, kes tulistas lumesaha juhti. Möödunud kuul läks aga kohtu ette miilits, keda süüdistatakse mullu aprillis kaubanduskeskuses puhkenud tulistamise käigus kahe inimese tapmises ja veel mitme vigastamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles