Juštšenko lubas poliitikas jätkata

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Juštšenko koos tütre ja pojaga Kiievi kesklinnas asuvas valimisjaoskonnas.
Viktor Juštšenko koos tütre ja pojaga Kiievi kesklinnas asuvas valimisjaoskonnas. Foto: AP / Scanpix

Ukraina president Viktor Juštšenko, kes ei pääsenud edasi presidendivalimiste esimesest voorust, lubas vaatamata kaotusele poliitikas jätkata.


Oranži revolutsiooni lainetes presidendiks saanud Juštšenko kogus pühapäevastel valimistel kõigest 5,45 protsenti häältest, millega ta lõppvooru ei pääsenud. See tulemus tõi talle 18 kandidaadi seas alles viienda koha, vahendas AFP.

«Riigipeana nõustun rahva tahtega. Oluline on, et valimised olid vabad, demokraatlikud ja seaduslikud,» kommenteeris Juštšenko pärast valimiskaotust. «Aga rahva ja riigi olukord ei anna mulle moraalset õigust poliitikast lahkuda.»

Ukrainlased peavad 7. veebruaril uuesti valima minema ning otsustama, kas presidendiks saab esimeses valimisvoorus 35 protsenti häältest kogunud opositsioonijuht Viktor Janukovitš või talle 25 protsendiga järgnenud peaminister Julia Tõmošenko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles