Riia linnapea kohtus 1991. aasta barrikaadidel langenute peredega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Evelyn Kaldoja
Copy
Riia aastal 1991.
Riia aastal 1991. Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Riia linnapea Nils Usakovs kohtus täna 1991. aasta jaanuaris Riia barrikaadidel hukkunute lähedastega, teatab uudistevõrk LETA.

Usakovs ütles neil kohtumistel, et talle on au kohtuda toona surma saanute perekondadega, sest tänu nende inimeste tegudele aastal 1991 saavad lätlased nüüd elada vabas riigis. 

1991. aasta 16. jaanuaril tapsid Nõukogude eriüksuse OMON liikmed Vecmilgravise silda rünnates Roberts Murnieksi nimelise mehe.

1991. aasta 20. jaanuaril tapsid Läti siseministeeriumile tormijooksu korraldanud OMONi liikmed dokumentaalfilmitegijad Andris Slapinsi ja Gvido Zvaigzne, õpilase Edijs Riekstinši ning miilitsad Sergei Kononenko ja Vladimir Gamanovitši. Samas said vigastada veel neli Bauska linnast Riiat kaitsma tulnud miilitsat, üks Ungari ja üks Vene ajakirjanik ning veel viis barrikaadidele läinud lätlast.

Märksõnad

Tagasi üles