Haitil toodi rusude alt elusalt välja mitu last

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Mari Kamps
Copy
Üks hiljuti päästetud lastest 19. jaanuaril Port-au-Prince'is tehtud fotol.
Üks hiljuti päästetud lastest 19. jaanuaril Port-au-Prince'is tehtud fotol. Foto: Reuters / Scanpix

Haiti pealinnas Port-au-Prince'is kaevas grupp naabreid rusude alt välja 11-aastase tüdruku, mõni tund varem toodi elusana välja väike poiss ja tema õde.


«Tegemist on tõelise imega, ta toibus järk-järgult. Tüdruk on jumala poolt õnnistatud,» rääkis Dominique Jean, kes töötab kirurgina prantslaste abirühma rajatud välihaiglas, vahendas

The Telegraph

.

«Tema neerud töötavad, me oleme andnud talle kergelt soolast vett ja vähehaaval ka süüa,» lisas ta.

Tüdruk, kelle nime pole avaldatud, toibub arstide hoole all Lamberti kliinikus Haiti pealinnas. Ta on üks mitmest lapsest, kes on viimastel päevadel rusude alt elusalt välja toodud.

Vaid mõni tund enne tüdruku leidmist olid ameeriklastest päästjad toonud Port-au-Prince'i Nazani rajoonis rusudest välja 8-aastase poisi Kiki ja tema 10-aastase õe.

Viimastel andmetel hukkus eelmise nädala teisipäeval Haitit raputanud 7-magnituudises maavärinas vähemalt 75 000 inimest, ohvrite arv arvatavasti suureneb.

Vigastatuid on hinnanguliselt 250 000 ja enam kui miljon inimest kaotas looduskatastroofis kodu.

Tagasi üles