Juštšenko moodustab uut poliitilist blokki

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lipu tagant paistab president Viktor Juštšenko
Ukraina lipu tagant paistab president Viktor Juštšenko Foto: AFP / Scanpix

Ukraina praegune riigipea Viktor Juštšenko, kes pühapäevastel presidendivalimistel pidi leppima viienda kohaga, kavatseb Kommersant-Ukraina andmetel luua uue bloki.


Ajalehe andmetel moodustavad selle erakond Meie Ukraina, Ukraina Natsionalistide Kongress, Vabariiklik Kristlik Partei ja mitu ühiskondlikku organisatsiooni.

Lisaks neile peetakse läbirääkimisi Ukraina Rahvaparteiga ja võib-olla liitub teistega ka partei Ukraina Eest!.

Kommersandi andmetel kutsus Juštšenko oblastite kubernere üles koostööle. «Teen ettepaneku koguneda pärast teist vooru selle laua taha ja rääkida meie ühisest poliitilisest tulevikust,» jutustas ta.

Juštšenko sõnul kaitseb uus blokk demokraatlikke väärtusi. «Rahvuslikud ja riiklikud kohustused ei anna mulle õigust lahkuda poliitilisest elust,» selgitas president.

Valimiste esimese vooru kaks paremat olid Viktor Janukovitš (35,32 protsenti) ja Julia Tõmošenko (25,05 protsenti). Teine voor leiab aset 7. veebruaril.

Pärast tulemuste teatamist ütles Juštšenko, et tema arvates on mõlemad Ukraina-vastased ja tema neil mingit erinevust küll ei näe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles