ÜRO: Haiti hädaabi-koostöö toimib

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdurid Haitil.
USA sõdurid Haitil. Foto: AP / Scanpix

ÜRO hinnangul näitas Haiti kriis, et rahvusvahelised hädaabi-mehhanismid, mille kujundamises on aktiivselt osalenud ka Eesti, on töökindlad.

ÜROs ei ole kahe silma vahele jäänud, et abimeeskonna saatis ka Eesti, keda tunnustatakse sellegi eest, et ta on pidevalt panustanud mõne aasta eest loodud hädaabifondi, tänu millele sai ÜRO Haitil kiirelt tegutsema hakata, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Vaatlejad loodavad, et Haiti suur naaber USA, kel on riigi jalule aitamisel oluline roll, aga ka teised riigid, ei vaatle Haiti abistamist lühiajalise projektina, nagu varasemate seda läänepoolkera kõige vaesemat ja poliitiliselt ebastabiilset riiki tabanud hädade puhul.

Eile aasta vanuseks saanud Obama valitsuse jaoks on Haiti esimene suurem rahvusvaheline kriis ja kuigi USAs on neid, kes leiavad, et Washington ei peaks omale uut ja kulukat pikaajalt välispoliitilist ülesannet võtma, rõhutab Valge Maja, et Haitil kavatsetakse olla ülesannete kõrgusel nii täna kui pikemas perskeptiivis, operatsiooni hinnale vaatamata.

Haitil töötab praegu veel pea 60 erinevast riigist pärit otsingu- ja päästemeeskonda, rohkem kui kahesaja päästja ja töötav veel ka 170 koera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles