Purjus Soome ohvitser kägistas raketikaatril oma ülemust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamina-klassi raketikaater Hanko
Hamina-klassi raketikaater Hanko Foto: Wikimedia

Peoõhtu Soome raketikaatril Hamina muutus eelmisel suvel Läänemerel vägivaldseks, selle tagamaid arutati eile Raaasepori ringkonnakohtus.


Hamina viibis tookord kaitsejõudude lipupäeva pidustuste raames Rootsi rannikul Karlskrona juures, vahendas STT. Õhtu sündmusi lahati eile Raasepori ringkonnakohtus.

Kohus määras vahis olnud ohvitseri kägistanud vanemleitnandile 100 päevatrahvi suuruse karistuse, mis kohtualuse palga juures on 2500 eurot (39 120 krooni).

Vanemleitnanti karistati vägivallatsemise eest, ülemusele vastupanu osutamise pärast, tõrkumise ja sõjaväelasele sobimatu käitumise eest.

Vahis oli tookord seersant, kes vaatamata madalamale sõjaväelisele auastmele oli tookord vanemleitnandi ülemus. Vanemleitnandil endal oli tookord vaba päev.

Kohus esitas süüdistuse ka naisseersandile, kes oli purjus ja peitis end laeva lahingumoonaruumi. Tema peab maksma 15 päevatrahvi (kokku 300 eurot ehk 4700 krooni) vastuhaku ja sõjaväelasele sobimatu käitumise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles