ERR.ee: naftahinna langus maailmaturul ei jõua Eesti kütusetarbijani

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bensiinitankuri püstol
Bensiinitankuri püstol Foto: Corbis/Scanpix

Kuigi toornafta hind tegi äsja maailmaturul viimase 17 aasta suurima nädalase kukkumise, ei muutu Eestis kütusemüüjate sõnul tanklates müüdav kütus lähiajal odavamaks.

Eesti kütusemüüjad ei kavatse hinda langetada, kuna toornafta hinnakõikumised börsidel bensiini ja diislikütuse lõpphinda nii kiiresti ei mõjuta, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».



Kui tavatarbijale tundub, et kütuse hind tõuseb kohe, kui toornafta hind on maailmaturul tõusnud, ja ei lange kunagi, kui selle hind langeb maailmaturul, siis päris nii see ei ole, sest Eestisse ei osteta sisse mitte toornaftat vaid juba valmis produkti.



«Ma arvan, et siin on tarbija jaoks võibolla segaseks jäänud ka see, et on kaks erinevat hinda. Me räägime toornafta maailmaturu hinnast ja rafineeritud toodete ehk bensiini ja diislikütuse maailmaturu hinnast. Valmistoodete maailmaturu hinnad avaldavad Eestis üsna kiiret mõju,» selgitas AS Eesti Statoil peadirektor Helle Kirs-Toiger.



Kui küsida autojuhtidelt kas nemad on märganud hinnalangust pärast toornafta maailmaturuhinna langust, siis on vastused eitavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles