USA hoiatab Al-Qaeda naisterroristide eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud politseinik eile Londonis Downing Streetil korda hoidmas.
Relvastatud politseinik eile Londonis Downing Streetil korda hoidmas. Foto: AFP / Scanpix

Al-Qaeda on välja õpetanud naissoost enesetaputerroriste lääneriike ründama, kirjutas Briti ajaleht

Sunday Telegraph

täna viitega USA riigiametnikele.


Naised, kes ei nägevat välja nagu araablased ja reisivad lääneriikide passidega, valmistas rünnakuteks ette sama Jeemeni rühmitus, mis võttis vastutuse 25. detsembri nurjunud terrorirünnaku eest Detroiti suundunud reisilennukis.



Briti siseministeerium ei kinnitanud, kas naisterroriste puudutavatel üksikasjadel on seos reedese otsusega tõsta terroriohu taset riigis. Londoni teatel on terrorirünnaku toimumine Suurbritannias praegu väga tõenäoline.


USA julgeolekuagentidele on antud korraldus jälgida võimalikke naissoost enesetapuründajaid, kes üritavad riiki siseneda. Vähemalt kahte neist seostatakse Jeemenis baseeruva rühmitusega Al-Qaeda Araabia Poolsaarel, mis saatis aluspüksipommar Umar Farouk Abdulmutallabi USA kohal lennukit õhkima.

Valge Maja endine terrorismivastase võitluse nõunik Richard Clarke ütles, et Al-Qaeda on naisvõitlejaid tõepoolest koolitanud: «On neid, kes on endiselt vabaduses ja kelle nahk on puhas - see tähendab, et on inimesi, kelle kohta meil pole andmeid, kes ei pruugi välja näha nagu Al-Qaeda terroristid, olla araablased ega mehed.»

Julgeolekuallikad ütlesid, et on paratamatu, et Al-Qaeda pöördub suitsiidirünnakute läbiviimisel lõpuks n-ö lääne valimusega naiste poole. Ametnike sõnul võivad nad rünnata reisilennukeid ja teisi transpordivahendeid, kuid ka spordirajatisi, sadamaid ja elektrijaamu.

Ehkki naissoost suitsiidipommareid on Al-Qaeda kasutanud Iraagis ja palestiinlased Iisraelis, ei ole Euroopa ega USA sihtmärkide vastu neid teadaolevalt varem surma saadetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles