Obama: bin Ladeni kõne näitas tema nõrkust

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb FBI hinnangul välja maailma esiterroristiks peetav Osama bin Laden.
Selline näeb FBI hinnangul välja maailma esiterroristiks peetav Osama bin Laden. Foto: SCANPIX

USA presidendi Barack Obama kinnitusel näitas möödunud nädalal avaldatud väidetav Osama bin Ladeni helilint, et maailma esiterroristiks peetav mees on nõrgenenud.


Obama möönis ABC telekanalile antud intervjuus, et terrorioht püsib, kuid terroriorganisatsioon Al-Qaeda, mille liidriks bin Ladenit peetakse, on alates 2000. aastast märgatavalt nõrgenenud, vahendas AFP.

«Bin Ladeni helisalvestis, milles ta üritab lõigata kasu Nigeeria tudengilt, kes on seotud ebaõnnestunud pommirünnakukatsega, on näide sellest, et ta on nõrgenenud,» täpsustas Obama, viidates 25. detsembri nurjunud terrorirünnakule Detroiti suundunud reisilennukis.

End Al-Qaeda liidriks nimetanud isik ähvardas Araabia telekanali Al-Jazeera eetris ilmunud helisalvestises jätkata uute terrorirünnakute korraldamist, kui USA jätkab Iisraeli toetamist ning lisas, et USA ei ela rahus enne, kui Palestiinas valitseb rahu. Klipi autentsust pole ilmselt võimalik kindlaks teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles