Leht: Tony Blair võib naasta suurde poliitikasse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine peaminister Tony Blair.
Endine peaminister Tony Blair. Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannia endine valitsusjuht Tony Blair, keda suvel seostati ka euroliidu presidendi kohaga, võib Briti ajalehe Daily Mirrori teatel naasta saareriigi poliitikasse.


«Me tahame, et kogu meie praegune ja endine partei juhtkond panustaks meie valimisedusse,» viitas väljaanne Blairi lähedase liitlase, leiboristist äriministri Peter Mandelsoni sõnadele, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Nad teavad, [...] mis on riigi jaoks kaalul,» lisas Mandelson, kelle sõnul on 2007. aastal poliitikast eemale tõmbunud Blair üks leiboristide trumpkaarte eelseisvatel valimistel.

Blairil tuleb aga anda aru kauaoodatud ametliku Iraagi sõja juurdlusel, kuid endine valitsusjuht on korduvalt õigustanud toetust 2003. aastal USA algatatud sõjale Iraagi diktaatori Saddam Husseini kukutamiseks.

Suurbritannia arvamusküsitlused lubavad üldvalimistel selget võitu opositsioonilistele konservatiividele. Erinevates uuringutes jäi Tööpartei vahepeal alla ka liberaaldemokraatidele.

Konservatiivide liider David Cameron on seega kõige tõenäolisem peaministrikandidaat ülimalt ebapopulaarseks muutunud leiboristist peaministri Gordon Browni asemel, kes peab end õigustama ka parteisiseselt.

Leiboristid on hävinud viimastel kahtedel valimistel, sest loovutasid positsioone nii kohalikel kui ka Euroopa Parlamendi valimistel, misjärel mitmed ministrid teatasid tagasiastumisest.

Järgmised üldvalimised peavad toimuma enne käesoleva aasta juunit, viimaste teadete kohaselt viiakse valimised läbi mais. Cameroni juhitud tooride võit teeks lõpu tosin aastat riiki juhtinud leiboristide võimule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles