Saksamaa mõistab kohut holokausti eitanud piiskopi üle

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Williamson.
Richard Williamson. Foto: Reuters / Scanpix

Holokausti täit ulatust eitanud Suurbritannia piiskop Richard Willamson peab Saksa kohtus andma aru väidetava rassiviha õhut amise kohta.


Holokausti täit ulatust eitanud Suurbritannia piiskop Richard Willamson peab Saksa kohtus andma aru väidetava rassiviha õhutamise kohta.

Täna sai selgeks, et palju tähelepanu pälvinud kohtuprotsess algab 16. aprillil, kuna Williamson keeldus maksma rahatrahvi, mis võimaldanuks tal kohtu alt pääseda, vahendas AFP.

Regensburgi kohus mõistis ultrakonservatiivse Püha Pius X ühingu liikmele 12 000 euro (üle 187 000 krooni) suuruse trahvi.

Siiski ei pea Willamson ise kohtusse ilmuma ja piiskoppi võib protsessil esindada vaid tema advokaat.
Skandaal Willamsoni ümber puhkes mullu jaanuaris, kui avalikustati intervjuu, milles ta eitas holokausti täit ulatust.

«Ma usun, et gaasikambreid polnud olemas... Ma usun, et 200 000 kuni 300 000 juuti hukkus natside koonduslaagrites, kuid mitte ükski neist gaasikambris.[...] See kõik on vale, vale, vale!» ütles Willamson mullu novembris antud ja jaanuaris eetrisse läinud intervjuus.

Holokausti eitamine on mitmes euroliidu liikmesriigis seadusega keelatud. Nende riikide hulka kuuluvad ka Saksamaa, mille kantsler Angela Merkel nõudis piiskopi sõnavõtu uurimist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles