Herkel: ENPA tehku mõrvatud ajakirjanike register

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa ajalehed.
Venemaa ajalehed. Foto: AP.

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) asepresident ja Eesti delegatsiooni juht Andres Herkel avaldas arvamust, et ENPA peaks looma mõrvatud ajakirjanike registri.

Kolmapäeva õhtul võttis ENPA vastu järjekordse raporti meediavabaduse olukorrast liikmesriikides, teatas Herkel.

Endine Briti minister Andrew McIntosh kinnitab raportis, et kahe viimase aasta jooksul on liikmesriikides tapetud 20 ajakirjanikku, neist 13 Vene Föderatsioonis. Sellele lisanduvad füüsilised rünnakud, ajakirjanike vastu esitatud kunstlikud süüdistused ja muu taoline.

Euroopa Rahvapartei nimel võttis debatil sõna Eesti delegatsiooni esimees Andres Herkel, ta kiitis raporti juurde lisatud memorandumit, mis annab ülevaate kahe aasta jooksul aset leidnud kõige olulisematest meediavabaduse rikkumistest.

Herkel pakkus ka, et koostöös teiste ajakirjandusvabadust monitoorivate organisatsioonidega peaks ENPA pidama jooksvat registrit, mis võtaks vaatluse alla tapetud ja vangistatud ajakirjanikud ning nendega seotud baasinformatsiooni.

See annaks nii ENPA delegaatidele kui ka rahvusparlamentidele ja Euroopa avalikkusele pideva ja usaldusväärse informatsiooni ning hoiaks ajakirjandusvabaduse probleemi fookuses.

Herkel kinnitas, et Eestit on raporti laiendavas memorandumis mainitud vaid korra ja see osutab 2007. aastal aset leidnud küberrünnakutele Eesti veebilehtede,
sealhulgas meediaväljaannete vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles