Wahlroos: soomlased töötavad liiga vähe

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sampo direktorite nõukogu esimees Björn Wahlroos
Sampo direktorite nõukogu esimees Björn Wahlroos Foto: SCANPIX

Sampo nõukogu esimees Björn Wahlroos soovitab soomlastel teha rohkem tööd.


«Me töötame 1500 tundi aastas ja see on vaid pisut enam kui rootslased ja norralased. Küll aga on see kolmandiku võrra vähem kui ameeriklased ja ligi poole vähem kui Kaug-Ida elanikud,» rääkis Wahlroos MTV3-le antud intervjuus.

Karjääri pikendamisel tuleb tema arvates pöörata tähelepanu noortele. «Miks me maksame õppuritele sellele eest, et nad lõpudiplomit kätte ei saa? Miks on meil Euroopa pikimad õppeajad? Miks peavad õpilased loomulikuks, et kohe pärast paberite välja võtmist võib end anda töötuna üles?» küsis ta.

Wahlroosi arvates oleks mõistlik mõelda tööturu elavdamiseks mõningaid makse (kapitali-, äri- ja marginaalmaksu) alandada. Küll aga tuleks kõrgemalt maksustada tarbimist.

Riigi võlakoorma pärast ärimees ei muretse. Tema sõnul on riigil rohkelt vara: kinnistud, mets ja aktsiad. Midagi neist võiks maha müüa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles