Hiinat raputasid bussiplahvatused

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina edelaosas asuva Kunmingi linna ühistranspordisüsteemis kärgatas täna hommikuse tipptunni ajal kolm tugevat plahvatust, mida võimud peavad kellegi sihilikuks aktsiooniks.

Xinhua uudisteagentuuri andmetel sai surma vähemalt kolm inimest ning vigastatuid on üle tosina, vahendas

Reuters

. Kohalik politsei süüdistas plahvatuste korraldamises sabotööre ning suurlinnas seati üles teesulud, et rünnakud toime pannud isik või isikud tabada.

Esimene plahvatus toimus kohaliku aja järgi veidi pärast kella seitset hommikul Panjiawani bussipeatuses ning teine kohe samas lähedal. Meedias avaldatud kaadrites võib näha suurt auku ühe bussi küljes ning klaasikilde sillutisel.

Hiljem teatati ka kolmandast plahvatusest selles piirkonnas, ehkki Yunnani provintsi ametnikud pole seda veel kinnitanud.

Hiinas algavad vähem kui kolme nädala pärast olümpiamängud ning kommunistliku riigi võimud on hoiatanud inimesi võimalike terrorirünnakute eest spordi suursündmuse eel ja ajal, samuti on kõikjal tugevdatud julgeolekumeetmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles