Liibüale ostab Venemaalt suures koguses relvi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Vladimir Putin (vasakul) ja  Liibüa kaitseminister kindralmajor Abu Bakr Yunis Jaber (paremal) kohtusid Moskvas.
Vene peaminister Vladimir Putin (vasakul) ja Liibüa kaitseminister kindralmajor Abu Bakr Yunis Jaber (paremal) kohtusid Moskvas. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa on lubanud värske kokkuleppe kohaselt müüa Liibüale peaaegu kahe miljardi dollari eest relvastust, kinnitas peaminister Vladimir Putin täna meediale.


1,8 miljardi dollari suurune kokkulepe on väärt ligi veerandi kogu Venemaa mullusest relvaekspordist, mille väärtuseks teatati varem 7,4 miljardit dollarit, vahendas BBC News.

Putini sõnul kirjutati lepingule alla reedel kõrge Liibüa kaitseametniku visiidi ajal.

6 miljoni elanikuga riik soovis varasema info põhjal Venemaalt osta muu hulgas 20 hävitajat.

Putin märkis täna, et tehing ei hõlma ainult väikerelvi, kuid lähemaid detaile ei avalikustanud.

Kalašnikovi automaate tootva Ižmaši direktor Vladimir Grodetski tänas peaministrit tellimuste hankimise eest, mis hoidvat üht tema tehast vähemalt kaks aastat töös.

Rosoboronoeksport teatas varem, et eelmisel aastal kasvas Vene relvade müük välismaale 10 protsenti. Klientide seas olid muu hulgas sellised riigid, nagu India, Alžeeria, Hiina, Venezuela, Malaisia ja Süüria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles