Kinni pandud gängster juhtis Facebookis allilma

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nottinghami kurikuulus allilma liider Colin Gunn politseifotol.
Nottinghami kurikuulus allilma liider Colin Gunn politseifotol. Foto: SCANPIX

Suurbritannia üheks ohtlikumaks kuritegelikuks liidriks peetav mees kasutas rangeima režiimiga vanglas viibides Facebooki kontot, et vaenlasi ähvardada ja hirmutada.


Colin Gunn - allilma ristiisa, kes käskis tappa kaks vanavanemat - sai vabalt suhelda kuni 565 suhtlusvõrgustikus oleva «sõbraga» viimased kaks kuud, kuni see meediale silma hakkas, kirjutas tänane Sunday Times.

35-aastast karistust mõrvavandenõu eest kandev «topelt-A» kategooria vang juhib väidetavalt oma narkootikumide ja muuga tegelevat kuritegelikku kartelli vanglast edasi. Nottingham on peamiselt just Gunni rühmituse pärast saanud kurikuulsa nime «palgamõrvade linn».

Mees väidab, et loa Facebookis konto avamiseks sai ta vanglaülematelt, kuna see olevat tema seaduslik õigus. Kriitikute sõnul võisid võimud igaks juhuks silma kinni pigistada kartusest saada kaela kohtuasja inimõiguste vallas. Sulgemisele läks konto alles sel reedel, kui Sunday Times kära tõstis.

Enne seda uuendas allilmaliider oma kontot igapäevaselt ning tegi seda võrdlemisi avameelselt. Näiteks kirjutas ta ühes oma postituses kunagi vabadusse pääsemisest, et ootab kannatamatult võimalust vaadata teatud inimeste silmadesse ning näha neis hirmu.

Teises sõnumis aga kiitis ta, et on hea omada väljundit, mille kaudu teada anda, kuidas tal läheb. «Mõnda teist ootab hea tümitamine, mõned teist jätsid mind suurde hätta ning saavad nimetatud ja häbistatud, k*** rotid.»

Gunn on viimane ja kõige ohtlikum neist, kes interneti kommentaare postitamast tabati, kuid mitte esimene. Eelmisel nädalal tuli välja, et ka ühe teismelise noormehe surnuks pussitamise eest vangi pandud Jade Braithwaite oli hiljem oma ohvri peret Facebooki vahendusel mõnitanud.

Briti justiitsminister Jack Straw lubas hakata vangide suhtlusvõrgustikke internetis puistama. Tema ministeerium kinnitab, et sotsiaalsed veebilehed on vanglas keelatud ning kellelegi pole antud luba neid kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles