Taani politsei tabas kaks Afganistani sõdurit

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani armee sõdur Helmandi provintsis.
Afganistani armee sõdur Helmandi provintsis. Foto: AP / Scanpix

Taani politsei pidas laupäeval kinni kaks Afganistani armee sõdurit, kes olid detsembris pärast Saksamaal kolmenädalase väljaõppe lõpetamist kodumaale tagasi sõitmise asemel lennujaamast pagenud, teatab uudistevõrk AFP.

Piiripolitseinike teatel saadi kaks umbes 20-aastast afgaani sõdurit kätte Lõuna-Taanis Maribo linnas. Sõdurid leiti autost, kus peale nende oli veel kolm inimest. 

Et meestel polnud muid korralikke dokumente peale nende sõjaväelase isikutunnistuse, saadeti nad täna tagasi Saksamaale. Taani politsei oletab, et nad üritasid pääseda Soomes elavate sugulaste juurde.

Sõdurid kadusid 16. detsembril, kui nad pidanuks sõitma tagasi kodumaale. Nad läbisid Frankfurti lennujaama passikontrolli, kuid suutsid pärast seda siiski enne lennukile jõudmist minema lipsata.

Kui NATO on rohkem kui kaheksa aastat kestnud sõja vältel kaotanud 1611 sõdurit, siis Afganistani enda armees on langenuid üle 6000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles