USA jätkab Haiti ohvrite evakueerimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõjaväelased 21. jaanuaril Port-au-Prince'is vigastatud haitilast helikopterisse viimas.
USA sõjaväelased 21. jaanuaril Port-au-Prince'is vigastatud haitilast helikopterisse viimas. Foto: AP / Scanpix

Valge Maja teatas eile hilisõhtul, et Haiti maavärinas raskelt viga saanute transportimine Ühendriikidesse saab jätkuda.


Osa lendudest oli peatatud alates kolmapäevast, kuna keskvalitsus ja osariigid ei suutnud kokku leppida, kes ohvrite ravi eest tasub, vahendas AFP.

«Lennud jätkuvad järgneva 12 tunni jooksul,» lubas Valge Maja pressiesindaja Tommy Vietor.

USA sõjavägi teatas laupäeval, et on peatanud kriitilises seisundis vigastatute evakueerimise Haitilt, kuni vaidlus selle üle, kes nende arstiravi eest maksab, on lahenenud.

Näiteks põletushaavade, selgroo- ja teiste raskete vigastustega patsientide evakueerimine seiskus kolmapäeval, pärast seda kui Florida kuberner Charlie Crist nõudis, et föderaalvalitsus nende ravi eest tasumisel õla alla paneks.

Eilseks said USA võimud aga kinnitust, et kuna nii Ühendriikides kui välismaal on haitilaste ravimiseks piisavalt ressursse, saavad lennud jätkuda, teatas Vietor.

12. jaanuari maavärinas hukkus umbes 170 000 inimest, viga sai umbes 200 000 inimest ning üle miljoni haitilase jäi koduta.

USA sõjavägi on Haitile saatnud 20 000 sõjaväelast ning 23 laeva, nende seas haiglalaev USNS Comfort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles