Välisministeerium: bulgaarlaste hukkumisest Liège'i varingus infot seni pole

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majavaring Belgias Liege'is.
Majavaring Belgias Liege'is. Foto: Reuters / Scanpix

Bulgaaria välisministeeriumil ei ole veel andmeid sellest, kas Belgias Liege'is aset leidnud majavaringus hukkus mõni bulgaarlane või mitte.


Ministeeriumi pressiesindaja Dragovest Goranov rääkis uudisteagentuurile Focus, et mingeid tõendeid Bulgaaria kodanike võimalikust hukkumisest pole.

Õnnetuses vigastada saanud inimeste seas on kaks bulgaarlannat, kuid nende elu pole ohus. Naised lebavad haiglas ja nende perekondi on juhtunust teavitatud.

Bulgaaria suursaadik Belgias Hristo Georgiev kohtus kriisimeeskonda juhtiva Liege'i aselinnapeaga. Diplomaat külastas ka haiglas lebavaid Bulgaaria kodanikke.

Naiste väitel viibis majas plahvatuse ajal veel Bulgaaria kodanikke.

Reede õhtul teatasid Belgia ametnikud, et rusudest on toodud välja kokku 12 surnukeha. Neist vaid kuus on identifitseeritud ja nende hulgas bulgaarlasi polnud.

Oletuste järgi on rusude all veel hukkunuid. Uurimine on alles pooleli.

Siseminister Annemie Turtelboom ütles reedel, et kardetavasti võis õnnetuses elu kaotada 15-20 inimest.

Kuuekorruselises kortermajas leidis 27. jaanuari öösel ilmselt gaasilekke tõttu aset plahvatus, hoone varises kokku mitu tundi hiljem.

Viimastel andmetel sai vigastada 21 inimest, neist kolme seisund on tõsine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles