Kolm kuud lennujaamas elanud Hiina aktivist lubas protesti lõpetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Feng Zhenghu 18. detsembril Tokyo Narita lennujaamas.
Feng Zhenghu 18. detsembril Tokyo Narita lennujaamas. Foto: AP / Scanpix

Viimased kolm kuud protesti märgiks Tokyo lennujaamas elanud Hiina inimõigusaktivist teatas täna, et lõpetab lähipäevadel oma aktsiooni, kuna Hiina võimud on lubanud tal koju naasta.


Feng Zhenghu on elanud Narita rahvusvahelises lennujaamas alates 4. novembrist, kuna Hiina keelas tal kodumaale naasta.

Juhtum on toonud võrdluse Steven Spielbergi 2004. aasta filmiga «Terminal», milles Tom Hanksi kehastatud peategelane jääb New Yorgi JFK lennujaama lõksu, kuna kodumaal toimunud riigipööre on tema passi kehtetuks muutnud.

«Olen otsustanud Hiinasse naasta enne hiina uue aasta algust (14. veebruar),» ütles Feng telefoni teel AFP-le.

Feng, kes on keeldunud lennujaamast lahkumast, olgugi et tal on kehtiv Jaapani viisa, lubas alates kolmapäevast Jaapanis oma õele ja sõpradele külla minna ning siis Hiinasse tagasi lennata.

55-aastane aktivist ütles, et Peking on keelanud tal alates juunist kaheksa korda riiki naasta ning sunniti viimati Jaapanisse tagasi sõitma 3. novembril, kui võimud Shanghai lennujaamas teda Hiinasse ei lubanud.

Feng on lennujaamas veedetud ajal muu maailmaga suhelnud Twitteri ja mobiiltelefoni teel ning ütles, et Jaapani lennureisijad on olnud äärmiselt lahked, andnud talle süüa ja muud vajalikku.

Toitu olevat tal kogunenud lausa niipalju, et võib lennujaama jääda veel kaheks kuuks, naljatas Feng, kes peamiselt on söönud kiirnuudleid, mis on tema uueks lemmiktoiduks kujunenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles