Nelja lapse ema pidas poolatare Stockholmis orjadena

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aheldatud kinni nagu ori
Aheldatud kinni nagu ori Foto: Reuters / Scanpix

Rootsi kohus süüdistab 46-aastast nelja lapse ema poolataridest lapsehoidjate töölesundimises orjastavates tingimustes ja inimkaubanduses.


«Halastamatu inimkaubandus ja orjapidamine. Süüdistuste loetelus on ka sunnitöö,» rääkis prokurör Marie Lind Thomsen ajalehele Metro.

Umbes 20ndates poolatarid pidid töötama koristajate ja lapsehoidjatena kuni 19 tundi ööpäevas ja seitse päeva nädalas ning seda olematu palga eest.

Noored naised elasid kitsas garderoobitoas ja seda rikkalikult möbleeritud kolme magamistoaga korteris Stockholmi eeslinnas Solnas.

Ajalehe väitel ähvardati poolatare vägivallaga ja neid sunniti kauplustest riideid ja kodukaupu varastama. Pereemast tööandja oli lubanud naistele maksta kuus 10 000 krooni (15 400 Eesti krooni).

Naine ähvardas lõigata poolataride juuksed maha, kui need tööd ei tee.

Kogu lugu jõudis politsei huviorbiiti, kui üks naistest teatas nn orjapidamisest Poola Stockholmi saatkonda.

Nelja lapse ema elas sotsiaalabist ja sai mingit abi ka teisel aadressil elavalt elukaaslaselt ning keda politsei pole suutnud siduda inimkaubanduse süüdistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles