Vene suursaadik hakkas õppima läti keelt

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa suursaadik Lätis Aleksandr Vešnjakov.
Venemaa suursaadik Lätis Aleksandr Vešnjakov. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene Föderatsiooni suursaadik Lätis Aleksandr Vešnjakov leiab, et läti keel pole sugugi raske ning selle omandamine nõuab vaid aega.

Vešnjakov kinnitas ajalehele «Latvijas Avize» antud intervjuus, et ta on juba alustanud läti keele õpingutega, vahendas LETA.

«Läti keelt ei ole raske õppida, see võtab vaid aega,» märkis suursaadik. «Läti keele õppimine on praegu üks prioriteetidest minu päevakorras. Ma usun, et ma olen selleks võimeline.»

Vešnjakov tunnistas seejuures, et diplomaatiline teenistus on tema jaoks uus kogemus ning ta pole sellega veel päris harjunud.

Ootamatult sõbralikus toonis kulgenud usutluse käigus veenis suursaadik lätlasi ka selles, et Venemaa ei ole erinevalt mõne välisministeeriumi ametniku varasematest väidetest kunagi nõudnud Lätilt vene keele tunnistamist teise riigikeelena.

Ta märkis, et Venemaa kaitseb vaid rahvusvähemuste õigust rääkida oma emakeeles, mis on kooskõlas rahvusvahelise õigusega.

«Venemaa austab Läti seadusi. Ta ainult julgustab Lätit vaatama kriitiliselt inimõigusi ja rahvusvähemuste õigusi puudutavatele küsimustele ning võib-olla täide viima mõningaid ettepanekuid, millest Venemaa räägib,» selgitas diplomaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles