Moskva OMON kaebab The New Timesi au haavamise pärast kohtusse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva OMONi võitlejad tööhoos
Moskva OMONi võitlejad tööhoos Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Ajakiri The New Times peab kohtus kinnitama tõepärasust Moskva miilitsa eriüksuse OMONi väidetavatest rikkumistest, millest oli juttu eile ilmunud artiklis «OMONi orjad»



Kirjastaja Irena Lesnevskaja ütles Interfaxile, et ajakiri on kohtulahinguks valmis.

OMONi Moskva üksuse töötajad kavatsevad pöörduda kohtusse seoses rünnakuga nende au ja väärikuse pihta. «Moskva OMON pole kunagi andnud raskustele alla. Täna me otsustasime anda vastuse neile, kes üritavad mustata meie rühmitust,» seisab siseasjadeosakonna pressiteates.

Selle artikli tõttu asusid omonlased nüüd kaitsma 2. pataljoni ülemat polkovnik A.S. Jevtikovi. Korraldati koosolek ja otsustati pöörduda kohtusse.

The New Times kirjutas artikliks «OMONi orjad», et OMONi võitlejad kaebasid Venemaa valitsusele eriüksuse juhtkonna üleastumistest ja nurisesid väljakannatamatute töötingimuste üle.

Väljaande väitel peavad märulimiilitsad tegema 10-15 päeva pikkusi «töönädalaid», tööpäeva pikkuseks võib aga kujuneda 20 tundi ja seda ilma lõunapausita.

Omonlaste väitel nõuab pataljoni juhtkond neilt plaani täitmist - pidada oma vahetuse jooksul kinni kolm inimest. Vastasel korral ähvardatakse jätta nad preemiata, oli kirjas kõnealuses artiklis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles