Ühtne Venemaa kangutab kohalt Putinit kritiseerinud ülemkoja spiikrit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Föderatsiooninõukogu esimees Sergei Mironov
Föderatsiooninõukogu esimees Sergei Mironov Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Vene võimupartei Ühtne Venemaa on nördinud Föderatsiooninõukogu esimehe Sergei Mironovi kriitika pärast peaminister Vladimir Putini tegevuse kohta.


Partei Õiglane Venemaa ridadesse kuuluv Mironov pole rahul valitsusjuhi sotsiaalse initsiatiiviga, näiteks eelarve vastuvõtmisega, vahendas RIA Novosti.

Ühtse Venemaa edastatud pressiteate järgi oleks mõistlik nende liidrit Putinit kritiseerinud spiiker ametist kõrvaldada.

Parlamendi ülemkoja esimees Mironov rääkis täna Interfaxile, et vastavalt kehtivale seadusandlusele ei ole teda võimalik eemaldada spiikri toolilt üksnes seetõttu, et ta pole nõus peaministriga.

Kommenteerides Ühtse Venemaa üleskutset tema ametist lahtikangutamiseks, ütles Mironov, et «Ühtses Venemaas võivad nad rääkida ükskõik mida».

Kui oli aasta 2004 ja Vadimir Putin polnud Ühtse venemaa liider, siis loomulikult ütlesin ma, et toetan teda, rääkis Mironov Esimese Kanali otse-eetris. Mironovi sõnul toetab tema partei Õiglane Venemaa Putini välis- ja sisepoliitikat, vahendas The Moscow Post.

«Kuid me pole kategooriliselt nõus Vladimir Putini esitatud eelarvega, mistõttu me hääletasime selle vastu,» selgitas ta.

«Me ei nõustunud nende kriisivastaste abinõudega, mis Vladimir Putin välja pakkus, ja seetõttu esitasime oma kriisivastase plaani. Rääkida aga sellest, et meie ja isiklikult mina, toetame Vladimir Putinit, on vananenud informatsioon. Muuseas, küllaltki palju on meil tekkinud vasturääkivusi seoses sellega, et Vladimir Putin juhib meie jaoks opositsioonilist ja ideoloogiliselt vastuvõetamatut Ühtset Venemaad mingi kahtlase konservatismiga.»

Ühtse Venemaa ülemnõukogu presiidiumi sekretäri esimene asetäitja Andrei Issajev nimetas Mironovi teadet, et «ta ei toeta enam Putinit», spiikri isiklikuks moraalseks krahhiks.

Issajevi võrdles toimuvat rottide lahkumisega uppuvalt laevalt. Tegelikkuses aga laev ju ei upu, lisas ta.

Vene võimupartei Ühtne Venemaa Peterburi haru tuletab Föderatsiooninõukogu esimehele Sergei Mironovile meelde, et ta on spiikri ametikohal tänu nende erakonnale.

Parteilased leiavad, et Mironovi kriitika Vene valitsuse kriisivastaste abinõude kohta on psühholoogilise surve avaldamine peaminister Vladimir Putinile ja varjatud surve valitsuse poliitikale, vahendas Interfax.

Peterburi haru seisukohaga tuli lagedale Ühtse Venemaa fraktsiooni liider Peterburi parlamendis Vjatšeslav Makarov, kelle arvates tekitab ülemkoja esimehe kriitika nõutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles