Honda Motori kasum seitsmekordistus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Honda CR-Z Põhja-Ameerika automessil tänavu jaanuaris.
Honda CR-Z Põhja-Ameerika automessil tänavu jaanuaris. Foto: AFP / Scanpix

Jaapani suuruselt teine autotootja Honda Motor teatas majandusaasta üliedukast kolmandast kvartalist, kus kasum kerkis aastatagusega võrreldes seitse korda.


Edu taga on eelkõige suurenenud läbimüük Hiinas ja Indias, vahendas AFP.

Honda Motori majandusaasta kehtib aprillist aprillini, kolmas kvartal aga seega oktoobrist detsembrini.

Honda oodatust parem puhaskasum oli 134,6 miljardit jeeni (1,5 miljardit dollarit), võrreldes 20,2 miljardi jeeniga eelmise majandusaasta kolmandas kvartalis.

Autotootja tõstis III kvartali edu tõttu märtsis lõppeva majandusaasta kasumiprognoosi, kergitades seda varem teatatud 155 miljardilt jeenilt 265 miljardi jeenini.

Honda edu taga on lisaks menule Aasia turgudel ka kulude edukas kärpimine. Firma panustab kütusesäästlike mudelite tootmisesse. Honda mootorrattad on jätkuvalt populaarsed.

Honda Motor oli eelmisel aastal ainus kolmest suurest Jaapani autotööstusest, mis jäi märtsis 2009 lõppenud majandusaastal plussi. Nissan ja Toyota teatasid tookord väga suurtest kahjumitest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles