Karadžić töötas Serbia kliinikus

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Serbia pealinnas eile tabatud Bosnia serblaste endine president Radovan Karadžić, keda otsiti rohkem kui kümme aastat sõjaroimarina taga, töötas kohalikus erakliinikus alternatiivmeditsiini spetsialistina ning varjas ennast pika valge habeme ja valenime taha.

 

Belgradis elanud endine vastuoluline liider oli ametnike sõnul loonud endale «väga veenva maskeeringu», vahendas BBC News. Sellest hoolimata suutsid eriüksuslased ta eile liinibussis ära tunda.

Dragan Dabići nime all avalikult ringi liikunud mehe pea on nüüd täiesti hall ning tema nägu katab ka pikk valge habe. Ta esines mitteserblasena ning kasutas ka võltsitud dokumente.

ÜRO sõjakuritegude tribunal süüdistab Karadžićit rohketes sõjakuritegudes Bosnia sõja ajal, muu hulgas Sarajevo piiramisoperatsiooniks ja Srebrenica massimõrvaks käsu andmises. Serbia kohtunik on juba kinnitanud loa süüdistatava toimetamiseks Haagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles