Sunniidid naasid Iraagi valitsusse

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi peaminister Nuri al-Malik, taustal riigi tähtsaima šiiavaimuliku suurajatolla Ali al-Sistani portree.
Iraagi peaminister Nuri al-Malik, taustal riigi tähtsaima šiiavaimuliku suurajatolla Ali al-Sistani portree. Foto: AP / Scanpix

Iraagi šiiitide kontrolli all oleva ühtsusvalitsusega liitus täna taas ka riigi suurim sunniitide blokk, milles vaatlejad näevad suurt edasiminekut üleüldise leppimise suunas.

 

Üksmeele Rinne, mis ühendab sunni moslemeid, saadab peaminister Nuri al-maliki kabinetti tagasi kuus ministrit, vahendas BBC News. Selle otsuse kinnitas täna ka parlament.

Sunniitide partei pressiesindaja sõnul tähendab bloki naasmine valitsusse «tõelist edasiminekut poliitilise reformi osas».

Erakonna määratud ministrid osalevad juba järgmisel kabineti nõupidamisel. Suuremas osas on tegu uute nägudega valitsuses.

Sunniidid lahkusid ühtsusvalitsusest peaaegu aasta eest seoses tüliga võimujagamise pärast. Nende tagasitulek on eriti märkimisväärne lähenevaid provintsiaalvalimisi silmas pidades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles