Barroso tervitas Karadžići tabamist

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

EL tunnustas Serbiat Bosnia serblaste endise presidendi Radovan Karadžići tabamise eest, kuid avaldas valitsusele survet ka teiste sõjakuritegudes kahtlustatavate leidmiseks.


Brüsselis kohtunud ELi liikmesriikide välisministrite kinnitusel oli tegemist ühe peamise tingimusega, mille Brüssel esitas Serbiale seoses võimaliku astumisega Euroopa Liitu, vahendas

Reuters

.

«See tõestab, et Serbia uus valitsus soovib teha ICTYga [Endise Jugoslaavia Rahvusvaheline Kriminaalkohus] otsustavalt koostööd,» ütles Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso.

Barroso juhtis tähelepanu ka sellele, et ühe maailma tagaotsituima Karadžići vahistamine oli samm «õiges suunas», kuid mitmed sõjakuritegudes kahtlustatavad on siiani vabaduses.

Sellega viitas Barroso eelkõige Bosnia serblaste sõjaaegsele armeejuhile Ratko Mladićile, keda pole suudetud tabada.

Karadžićit kahtlustatakse Balkani kodusõja ajal toime pandud kuritegudes ja rahvusvahelised organid otsisid teda 13 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles