British Petroleum kutsus kõik oma töötajad Venemaalt tagasi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Petroleum kutsus Vene-Briti ühisfirmast TNK-BP tagasi kodumaale kõik töötajad.
British Petroleum kutsus Vene-Briti ühisfirmast TNK-BP tagasi kodumaale kõik töötajad. Foto: AFP / Scanpix

Briti kütusefirma British Petroleum (BP) teatas täna, et kutsus Vene oligarhidega loodud ühisfirmast TNK-BP tagasi kodumaale oma viimased 60 töötajat.


TNK-BP töötanud spetsialistid lahkuvad Venemaalt järgmise kahe või kolme kuu jooksul ja arvatavasti suunatakse nad edasi tööle Aserbaidžaani, Lähis-Itta või Mehhiko lahe piirkonda.

Algselt töötas Venemaal 150 BP töötajat, kuid ettevõte oli 90 neist juba varem tagasi kodumaale kutsunud, vahendab BBC News.

Võimuvõitlus Venemaa suuruselt kolmandas kütusefirmas, millest 50 protsenti kuulub BP-le käib juba pikemat aega. Firma on sattunud ametivõimude surve alla ja Venemaa maksuamet on ettevõttele esitanud kopsakaid maksunõudeid.

Eriti teravaks kujunes olukord peale Aleksandr Litvinenko mõrva, mille peamiseks kahtlusaluseks on Briti julgeoleku arvates eriteenistuse taustaga Andrei Lugovoi, keda Venemaa keeldub välja andmast.

Ettevõtte välismaalastest töötajaid kimbutasid pidevalt viisaprobleemid ja TNK-BK kontoris Moskvas viidi läbi mitu läbiotsimist.

BP süüdistas oma Venemaa koostööpartnereid selles, et nad püüavad firma üle täielikku kontrolli saavutada, sest vabastasid ametist TNK-BP Briti juhtivdirektori Robert Dudley seoses tema tööloa tähtaja lõppemisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles