Soome politseijuht annaks ametikeelu seadust jõhkralt rikkunud politseinikule

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseipeadirektor Mikko Paatero
Soome politseipeadirektor Mikko Paatero Foto: www. poliisi.fi

Soome politseipeadirektor Mikko Paatero karmistaks oluliselt kuritegude sooritamises süüdi mõistetud politseinike karistusi.


Paatero rääkis ajalehele Keskisuomalainen antud intervjuus, et raske seadusrikkumise tõttu süüdi mõistetud politseinik võiks saada eluaegse tegutsemiskeelu oma ametis.

Praegu saab politseiniku sel juhul vaid töölt vallandada, kuid ta võib kandideerida mõnele muule ametikohale politseis.

«Eluaegne keeld võiks tulla kõne alla, kui tegemist on jõhkra kuriteoga. Ma suhtun väga karmilt tahtlikesse vägivallakuritegudesse. Kui politsei sooritab vägivalda tarvitades jõhkra kuriteo, rääkimata vägistamisest, siis minu hinnangul ei tohi tal tagasiteed politseisse olla,» rääkis ta.

Peadirektor karmistaks suhtumist ka muude rikkumiste korral. Näiteks purjus peaga autot juhtinud politseinikul pole eeldusi kontrollida liiklust.

Arvatavalt politseinike sooritatud kuritegude arv Soomes jääb aastas stabiilselt 400-500 vahemikku. Valdavalt on tegemist liiklusrikkumistega, nagu näiteks kiirusületamised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles